02 03 Fashion and Beauty Wizz: Modni intervju:Pinjunky bedzevi i Bowtie collection 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Modni intervju:Pinjunky bedzevi i Bowtie collection

34
Izvor Wikipedia
Bedzevi su kao nakit bili popularni jos u srednjem veku,i kao takvi vazili su za skuplje komade nakita , poput ovogsa slike iznad.
  Specijalne oblike bedzeva nosili su hodocasnici , i samo nosenje istih oznacavalo je odanost i postovanje prema nekoj licnosti ili organizaciji i kao takvi bili su jako popularni u Engleskoj,gde se na jednoj kraljevskoj proslavi 1483. podelilo oko 13000 bedzeva, sto je bila ogromna cifra u odnosu na stanovnistvo u to vreme. Obicno su se radili od zlata ili srebra i pozlate i nosili su se kao privezak na lancicu. Evolucija bedzeva donela im je rasireniju primenu, pa su se tako nasli i kao znacke u razlicitim sluzbama kao sto su vojne, sluzbe zvanicnika i sluzbenika. 
  Od  19. veka, pa do dana danasnjeg  bedzevi su bili sastavni deo svake uniforme, ne samo u Britaniji vec i sirom sveta, i to vazi cak i za skolske uniforme, koje jos uvek sadrze znacku na dzepu blejzera ili jakne, koja je osnovni deo uniforme u V. Britanijiali i u drugim zemljama sveta.
Malo smo prosetali kroz istoriju  bedzeva, a sad bih da vam predstavim jednu vrlo kreativnu osobu koja izradjuje ove male divne umetnicke komade i njegova dva brenda, osnivača i dizajnera PINJUNKY Bedževa: Aleksandra Topića.

Naime brend, Pinjunky slobodno mogu tako reci, je bio sponzor rubrike Outfit of the week za mesec oktobar na stranici Serbian Fashion Bloggers Community koja sad okuplja 65 blogera i ima preko 1500 fanova, tako se i  rodila saradnja sa ovim fantasticnim brendom. Kad sam primerke  videla uzivo, mom odusevljenju nije bilo kraja, niti imam reci kojima bih da opisem osecaj kad sam ugledala ove originalne primerke aksesoara koji je definitivno MUST HAVE ,zato cu postaviti pet pitanja ovoj umetnickoj dusi cija je kreativnost nasla svoj put do sebi srodnih zaljubljenika u modu i aksesoare.

 Fashionholic:
Kako se rodila ideja o stvaranju brendova Pinjunky i Bow tie collection i kako su dobili imena?
Aleksandar Topic:
Budio sam se sa tim idejama. Imao sam noćnu dostavu ideja noću i jednostavno sam se ujutru budio sa željom da to uradim! Imena su takođe dolazila spontano. Uključim mozak na razmišljanje o temi i dok usisivam, peglam, družim se ili hodam ulicom rešenje dođe samo!

Fashionholic:
Koje materijale koristis za izradu ovih preslatkih leptir masnica i koliko je tesko doci do njih?
Aleksandar Topic:
Koristim razne materijale - od svile, tvida, pamuka do kepera! Sve što padne pod moju ruku i zasija (samo po sebi ili namenski za neku skicu) idu pod iglu mašine za šivenje (:
Fashionholic:
Hoce li biti iznenadjenja po pitanju dizajna ili ces ostati dosledan svojim dosadasnjim dizajnima?
Aleksandar Topic:
Dosledan sebi svakako a iznenađenja će biti uvek!
Fashionholic:
Inspiraciju trazis u...?
Aleksandar Topic:
Inspiraciju tražim svugde! Ne postoji granica! I kolač, i šećer, i banana, i razgovori, i skakanje... Sve!
Fashionholic:
 Da li si zadovoljan dosadasnjim uspehom svoja dva brenda I koji su planovi za buducnost?
Aleksandar Topic:
Jesam, kako da ne! I baš to zadovoljstvo me gura napred (: Planovi se prepliću, menjaju i variraju. Svakako je stvaranje!!!
 Ja mu od srca zelim da bude jos kreativniji i jos uspesniji i verujem da ce uspeti u tome, a sad uzivajte u slicicama.

Specijalno radjen za rubriku na SFBC-u

Special girl 
Flowers
SFRJ
Best friends
Hu :)

Slobodan nosi Hello Mickey Bow :D

PH: Kristina Milosavljević
Style: Srdjan SveljoBowtie Collection mašne su dostupne  u Supermarketu!!!

Supermarket concept store


Jack Lace Bow

Photo: Žarko Ćulić Stylng: Srdjan Sveljo
                                             
 I za kraj vam porucujem:
Bow tie i naravno Pinjunkz bedzeve!!!!

 Love,
Fashionholic

Labels: , , , , , , , , , , ,

35 36 37 38